2017. december 14., csütörtök      Köszöntjük a Szilárdákat!
Keres Akadálymentes verzió
Felhasználói név: 
Jelszó: 
Bejelentkezés
2017. december
Előző hónapHKSzCsPSzVKövetkező hónap
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       

 

VII. Magyar Tájökológiai Konferencia

2016. december 06., kedd    Tartalom nyomtatása
A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Karának Földrajzi és Földtudományi Intézete 2017. május 25-27. között rendezi meg a VII. Magyar Tájökológiai Konferenciát "Interdiszciplináris tájkutatás a XXI. században" címmel.
A szervezők várnak a konferenciára minden tájkutatással, tájtervezéssel, valamint a tájhoz szorosan kapcsolódó emberi tevékenységgel (pl. természetvédelemmel, mezőgazdasággal, vízgazdálkodással, erdészettel stb.) foglalkozó szakembert.

A konferencia célja a tájökológia különböző területein dolgozó elméleti és gyakorlati szakemberek (pl. geográfusok, ökológusok, erdészek, tájépítészek, víz- és agrármérnökök, közigazgatásban dolgozók, döntéshozók…) számára lehetővé tenni a tapasztalatcserét és kapcsolatteremtést, az elért szakmai eredmények ismertetését, a tájkutatás aktuális kihívásainak és főbb irányvonalainak megvitatását, valamint a kutatási eredmények gyakorlati alkalmazhatóságának bemutatását. Az előadások alapján a konferencia Tudományos Bizottsága által javasolt szakmai anyagok lehetőséget kapnak nemzetközi, illetve hazai folyóiratokban történő megjelenésre.

A konferencián a résztvevők plenáris előadások és tematikus szekciók keretében ismertetik kutatási eredményeiket. A tematikus szekciók pontos témakörei a jelentkezéskor beküldött absztraktok alapján kerülnek összeállításra. A konferenciához kapcsolódó esemény lesz az International Association for Landscape Ecology (IALE) magyarországi tagozatának újjáalakulása. Ehhez kapcsolódóan a konferencia harmadik napján meghívott, neves külföldi kollégák plenáris előadásaira kerül sor angol nyelven. A konferencia zárásaként a résztvevők szakmai tanulmányúton vehetnek részt.

A konferencia témakörei

1. Elméleti tájkutatás, módszertani kihívások
2. Táj- és tájhasználat változás, klímaváltozás
3. Tájépítészet, tájtervezés, tájrehabilitáció
4. Természet- és tájvédelem, természetkímélő gazdálkodás
5. Ökoszisztéma szolgáltatások elméleti és gyakorlati kérdései
6. Tájdegradáció és kockázat-elemzés
7. Városökológiai kutatások, zöld infrastruktúra
8. A tájökológia szakpolitikai kapcsolódása
9. Tájkarakter térképezés módszertana és alkalmazási lehetőségei

Jelentkezés


Részvételi szándékát kérjük 2017. január 31-ig jelezze, az alábbi linken elérhető űrlap kitöltésével: Jelentkezési lap

Forrás: http://www.geo.u-szeged.hu