2017. december 14., csütörtök      Köszöntjük a Szilárdákat!
Keres Akadálymentes verzió
Felhasználói név: 
Jelszó: 
Bejelentkezés
2017. december
Előző hónapHKSzCsPSzVKövetkező hónap
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       

 

Ünnepeld a közösséged!

2017. március 29., szerda    Tartalom nyomtatása
Felhívás a Közösségek Hete rendezvénysorozaton való részvételre!

Jelentkezési határidő: 2017. március 31.

Hagyományteremtő, országos rendezvényt indít el Közösségek Hete elnevezéssel a Szabadtéri Néprajzi Múzeum, az NMI Művelődési Intézet Közhasznú Nonprofit Kft. és az Országos Széchényi Könyvtár konzorciuma a Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás EFOP-1.3.1-15-2016-00001 kiemelt projekt keretében.

A rendezvénysorozat időpontja: 2017. május 8-14.

A Közösségek Hete központi gondolata a közösségi kezdeményezés, a társadalmi együttműködés, az aktív szerepvállalás, a nyitott, befogadó társadalom eszményének népszerűsítése.

Kik csatlakozhatnak a Közösségek Hetéhez?


Intézmény, civil szervezet és közösség egyaránt csatlakozhat a rendezvénysorozathoz. Közművelődési, muzeális és könyvtári intézmények, az azokban működő vagy hozzájuk köthető baráti, amatőr művészeti, alkotó-, olvasó- és egyéb körök, továbbá hagyományőrző csoportok, egyházi közösségek, civil és jótékonysági szervezetek, sportklubok, egyéb közösségek részvételére számítanak a szervezők. Egyaránt várják formális szervezetek és informális közösségek jelentkezését.

Milyen programokkal csatlakozhatnak a Közösségek Hetéhez?

Csatlakozni bármely olyan programmal lehet, amely ­– képviselve a Közösségek Hete szellemiségét – ráirányítja a figyelmet a közösségi kezdeményezésekre, a közösségekben rejlő értékekre, az intézményekben és azokon kívül működő közösségek tevékenységeire és helyi társadalomformáló erejükre.

Az intézmények szakmai és közönségprogramot egyaránt szervezhetnek a hét bármely napjára. A szakmai programok célja, hogy az intézményben dolgozók újfajta szemléletet, módszereket, jó gyakorlatokat ismerjenek meg. A közönségprogramok ugyanakkor az intézményekhez kapcsolódó közösségek számára nyújtanak lehetőséget, hogy megismerjék egymás tevékenységét, s bemutatkozzanak a településen élők számára.

Inspirációkat, ötleteket itt olvashatnak.

Hogyan kapcsolódhatnak a Közösségek Hetéhez?


Az intézmények, szervezetek a Közösségek Hetéhez kapcsolódó programtervezetük benyújtásával jelentkezhetnek a rendezvényre, amelyet ide kattintva, a regisztrációs felületen tehetnek meg. A regisztrációval egyúttal elfogadják az együttműködés feltételeit, amelyben vállalják a regisztrált program megszervezését, és hogy az eseményt kizárólag a www.kozossegekhete.hu oldalról letölthető arculati elemekkel és dokumentumsablonokkal népszerűsítik. (A honlap áprilistól lesz elérhető.)

A program jóváhagyása után a regisztráló intézmény/szervezet/közösség feltöltő kódot kap, amely hozzáférést biztosít a Közösségek Hete honlap adminisztrációs felületéhez. A kód birtokában az intézmény/szervezet/közösség feltölti programjait a honlapra.

Milyen médiakampány segíti a Közösségek Hetét?


A Cselekvő közösségek projekt költségvetéséből országos kommunikációs tevékenységgel támogatják a rendezvényt, amelynek célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a helyi eseményekre, közösségekre, intézményekre, lehetőséget teremtve a bemutatkozásra és tevékenységeik népszerűsítésére. Az egységes megjelenés biztosításához a központilag elkészített szórólapok és plakátok mellett szerkeszthető plakát- és szórólapsablonokat is rendelkezésre bocsájtanak a szervezők, melyeket a résztvevők programjaik megismertetésére egyénileg szerkeszthetnek.

A projektből finanszírozzák a Közösségek Hete honlap elkészítését, ahol az összes intézményi és közösségi program megtalálható és kereshető lesz. A rendezvény Facebook oldalán is folyamatosan frissítik a tartalmakat, a rendezvényhez készítenek továbbá egy mobil applikációt is. A vállalt program megvalósításához a közösségeknek, intézményeknek kell forrást biztosítaniuk, erre a projekt nem ad lehetőséget.

Várják a közművelődési, a muzeális és a könyvtári intézmények, illetve az intézményekben működő, intézményekhez kapcsolódó egyéb közösségek csatlakozását!

Jelentkezési határidő: 2017. március 31.

További információ:

Pákay Viktória

projekt kommunikációs munkatárs
Szabadtéri Néprajzi Múzeum
Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ
e-mail: kozossegekhete@gmail.com
Tel.: +36 70 456 9436
www.cselekvokozossegek.hu

Forrás: www.cselekvokozossegek.hu