2017. december 14., csütörtök      Köszöntjük a Szilárdákat!
Keres Akadálymentes verzió
Felhasználói név: 
Jelszó: 
Bejelentkezés
2017. december
Előző hónapHKSzCsPSzVKövetkező hónap
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       

 

Magas szakmai kitüntetés az állami ünnepen

2015. augusztus 26., szerda    Tartalom nyomtatása
A Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár dísztermében 2015. augusztus 19-én, nemzeti ünnepünk alkalmából kitüntetéseket adtak át. A Herman Ottó Intézet igazgatója, Wayda Imréné Magyar Arany Érdemkeresztet vehetett át.
A Földművelésügyi Minisztérium augusztus 20-ai ünnepségén 2015. augusztus 19-én, kitüntetéseket adtak át a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár dísztermében, amelyen a mezőgazdaság és élelmiszeripar terén végzett kiváló szakmai munkája, valamint az agrárszakképzés fejlesztésének területén elért eredményei elismeréseként Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést vehetett át a Herman Ottó Intézet képzési igazgatója, Wayda Imréné.

A kitüntetéseket és okleveleket Fazekas Sándor adta át, aki ünnepi köszöntő beszédében elmondta: jó az idei búza minősége, az ország ellátása megfelelően biztosított és még exportra is bőven jut. Eredményeink forrása hazánk kedvező természeti adottságából, a földművesek kitartó és hozzáértő munkájából és elődeink ránk hagyományozott örökségéből fakad. Az ehhez szükséges alapot Szent István királyunk rakta le – hangsúlyozta a földművelésügyi miniszter.

Hozzátette: első királyunknak két világ szorításában, különböző kultúrák mentén kellett sorsfordító, nehéz döntést hoznia, mely századokra megalapozta nemzetünk sorsát, és melyen hazánk léte és jövője múlott. Előrelátásának köszönhetően olyan biztos alapot rakott le, és olyan országot épített, mely ellenállt nem csak az akkori világ, hanem a jövő kihívásainak is. Szent István végérvényesen elhelyezte nemzetünket a keresztény Európában.

A földművelésügyi miniszter a kitüntetettekre utalva kiemelte, kimagasló szakmai munkájukkal, hivatásuk lelkiismeretes gyakorlásával hűen őrzik azt az örökséget, amit Szent István király ránk hagyott. A hivatásuk iránti feltétlen tisztelet a biztosíték arra, hogy a felhalmozott szaktudás nem kopik, hanem gazdagodik. Így az elkövetkező nemzedékek is építhetnek azokra az alapokra, amelyek egyre magasabbra emelik Magyarországot.

Forrás: kormany.hu, Herman Ottó Intézet