2017. december 14., csütörtök      Köszöntjük a Szilárdákat!
Keres Akadálymentes verzió
Felhasználói név: 
Jelszó: 
Bejelentkezés
2017. december
Előző hónapHKSzCsPSzVKövetkező hónap
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       

 

Gyorsan fogynak a szabad helyek!

2016. november 07., hétfő    Tartalom nyomtatása
A Herman Ottó Intézet a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségével és a Hétfa Kutatóintézettel közös szervezésben megvalósuló Vidékstratégia 2016 című konferenciasorozat keretében 2016. november 23-án rendezi meg „Szelíd térségfejlesztési modellek a gyakorlatban II.” elnevezésű programjának idei záró rendezvényét.
A színesnek ígérkező szakmai nap fővédnöke Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, az esemény vendége lesz többek között V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára, elfogadta meghívásunkat és jelen lesz Mezei Dávid, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztési stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára és várjuk Turóczy Lászlót, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságtervezésért és versenyképességért felelős helyettes államtitkárát is.

A nap témája a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Herman Ottó Intézet által közösen végrehajtott szelíd térségfejlesztési program, amelynek eredményeibe betekintést nyerhetnek az érdeklődők, valamint az ehhez kapcsolódó workshopokon a kisléptékű, közösségi gazdaságfejlesztés módszertanát vitathatják meg a résztvevők.

Szeretnénk segítséget nyújtani a helyi fejlesztőknek, az Integrált Közösségi és Szolgáltató Terek képviselőinek és munkatársainak, valamint a civil szervezeteknek az eseményen elhangzó előadásokkal, melyek keretében a Nemzeti Művelődési Intézet programjairól Kárpáti Árpád főigazgató úr ad tájékoztatást, míg a készülő kormányzati ifjúsági stratégiába Süveges Antal, az Új Nemzedék Központ ügyvezetője jóvoltából nyerhetünk bepillantást. A konferencián Szepesi Balázs, a Hétfa Kutatóintézet stratégiai igazgatója a megyei önkormányzatok számára készült stratégia alappilléreit ismerteti, továbbá lehetőség nyílik a Good.bee program megismerésére is.

Délután szakmai műhelybeszélgetésekre kerül sor a tárcaközi együttműködések, a közösségi gazdaságfejlesztés, a helyi fejlesztési programok – elsősorban a LEADER – esetében alkalmazható új szemléletű pályázati pontozási lehetőségek, valamint a hazai natúrparkok turisztikai fejlesztési lehetőségei témájában.

A helyi vidékfejlesztő és kulturális szakemberek mellett a natúrparkok, a zöldutak és az érintett önkormányzatok szakembereit is várjuk. A rendezvényen önálló tablókiállítással mutatjuk be az Európa Tanács Táj Díját elnyert Mesés Hetés Zöldút eredményeit.

A konferenciasorozat másnap (november 24-én) a megyei önkormányzatok tanácskozásával folytatódik a Pest Megyei Önkormányzat Hivatalának Dísztermében.

A konferenciasorozat programja az alábbi linkre kattintva elérhető: Szakmai program

A konferenciasorozat két napján való részvétel térítésmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Felhívjuk figyelmét, hogy a rendezvény két napjára, külön regisztrációs űrlapok kitöltésével már a mai naptól van lehetőség jelentkezni! Kérjük, hogy regisztrációjukat mielőbb tegyék meg annak érdekében, hogy a rendezvényen biztosítani tudjuk a részvételt.

A 2016. november 23-i rendezvény regisztrációs űrlapja:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfwLg2o57bPWrPKVK9YqzCYPUqkufKe-2aEbD5bh1-_AC5RRA/viewform

A 2016. november 24-i rendezvény regisztrációs űrlapja:
http://hetfa.hu/megyekonferencia/

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a konferenciasorozat két napjára a megadott két külön regisztrációs felületen szükséges jelentkezni! A regisztráció elfogadásáról minden jelentkezőt e-mailben értesítünk.