2017. április 26., szerda      Köszöntjük az Ervineket!
Keres Akadálymentes verzió
Felhasználói név: 
Jelszó: 
Bejelentkezés
2017. április
Előző hónapHKSzCsPSzVKövetkező hónap
     0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       

 

Föld napja és tudomány a Herman Ottó Intézettel

2016. április 07., csütörtök    Tartalom nyomtatása
A VI. Tudományfesztivál és a Föld napja idén is tartalmas és interaktív programokkal várja a látogatókat 2016. április 21. és 22. között Budapesten, a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében, amelyben a Herman Ottó Intézet is közreműködik.
Idén immár harmadik alkalommal rendezik meg közösen a Föld napja programsorozatot és a Tudományfesztivált Budapesten, a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében 2016. április 21. és 22. között. Magyarországon elsőként felépítik a Science Shop elnevezésű pavilont, amely lehetőséget biztosít az innovációval foglalkozó hazai vállalkozások, kutatóintézetek és egyetemek bemutatkozására, valamint workshopok, konferenciák, kiállítások lebonyolítására.

A színes, izgalmas, interaktív és ismeretterjesztő programok, játékok szervezésében a Herman Ottó Intézet is közreműködik. Április 21-én a rendezvénnyel párhuzamosan a Kossuth Klubban „Merre tovább natúrparkok?” címmel szakmai előadásokat hallgathatnak meg a program résztvevői, majd a natúrpark fejlesztési koncepció elfogadására és ünnepélyes aláírására kerül sor.

A Magyar Nemzeti Múzeum kertjében az intézet standjánál a hazai natúrparkok és zöldutak bevonásával a fenntarthatósággal, ökoturizmussal, a tájban rejlő értékekkel kapcsolatos közösségi programokon, a Budapest Zöldutak bemutatkozásán pedig vezetett túrán is részt vehetnek a látogatók. Kicsik és nagyon egyaránt megismerkedhetnek a vízi gerinctelen állatok főbb csoportjainak képviselőivel és jelentőségükkel, emellett akváriumi élő állatokkal, preparátumokkal, érdekes információkkal, mikroszkópozási lehetőséggel is várják a természetbarátokat. A sátor megjelenését Danyik Tibor, a Herman Ottó Intézet osztályvezetőjének főként tus, akvarell technikával készült illusztrációi, valamint az intézet „Hulladékból kreatív tárgyak” pályázatára érkezett alkotások színesítik.

A „Merre tovább natúrparkok?” című rendezvény tervezett programja ide kattintva érhető el. A rendezvényen való részvétel térítésmentes, de a helyszín korlátozott befogadóképessége miatt előzetes regisztrációhoz kötött.

Forrás: Herman Ottó Intézet