2017. december 16., szombat      Köszöntjük az Alettákat és az Etelkákat!
Keres Akadálymentes verzió
Felhasználói név: 
Jelszó: 
Bejelentkezés
2017. december
Előző hónapHKSzCsPSzVKövetkező hónap
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       

 

Fókuszban a közösség: szakmai kutatások az IKSZT-ben konferencia

2016. február 23., kedd    Tartalom nyomtatása
A Herman Ottó Intézet, mint az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér (IKSZT) program szakmai koordinálásáért felelős szervezet 2016. március 17-én országos szakmai konferenciát szervez Kecskeméten.
Az Informatikai és Könyvtári Szövetség évek óta szervezi az egyhetes, Internet Fiesta elnevezésű országos rendezvénysorozatot, melynek során az internet által nyújtott lehetőségekkel, mindennapi használatával ismerteti meg az érdeklődőket a programsorozathoz kapcsolódó könyvtárakon és így számos IKSZT-n keresztül.

Minden évben más kiemelt téma mellett, a látogatók az internetes vásárlásról, az e-ügyintézésről, a közösségépítésről és a világháló veszélyeiről is hallhatnak előadásokat, internetes játékokat próbálhatnak ki és vetélkedőkön vehetnek részt. A programok alkalmat adnak arra is, hogy a könyvtárosok és a meghívott előadók bemutassák az egyre szélesebb körben használt internet alkalmazások és közösségi oldalak lehetőségeit, a közösségépítés módozatait.

Az IKSZT-k és könyvtárak közös munkájának alaposabb megismerése érdekében a Herman Ottó Intézet az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel együttműködésben 2015. októberében kutatást végzett az IKSZT-k könyvtárakkal kapcsolatos tevékenységeiről. Ezzel párhuzamosan egy átfogóbb kutatás is kezdetét vette az IKSZT címbirtokos szervezetek körében, amelynek célja volt a kutatásban résztvevő IKSZT-k helyzetének felmérése és a szolgáltatások biztosításával kapcsolatos tapasztalatok, jó gyakorlatok, nehézségek, valamint a jövőre vonatkozó várakozások megismerése is.

Rendezvényünk célja, az Internet Fiesta programsorozat elindítása mellett a 2015. őszén folytatott két kutatás – az IKSZT-k általános működésével, valamint a könyvtári szolgáltatással kapcsolatos - eredményeinek bemutatása, valamint műhelymunka keretében a további fejlesztési irányokról való közös gondolkodás.

A szakmai konferencia helyszíne:
Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár (6000 Kecskemét, Piaristák tere 8.)

Időpontja:
2016. március 17. (csütörtök)

A rendezvény szakmai programja az alábbi linkre kattintva elérhető: Program

A konferencián való részvétel térítésmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött! A terem korlátozott befogadóképessége miatt a jelentkezéseket beérkezési sorrendben tudjuk fogadni. Kérjük, hogy részvételi szándékát legkésőbb 2016. március 11. (péntek) 12.00 óráig jelezze az alábbi linken elérhető regisztrációs űrlap kitöltésével: Regisztráció

Tisztelettel várunk minden érdeklődőt!