2018. január 21., vasárnap      Köszöntjük az Ágneseket!
Keres Akadálymentes verzió
Felhasználói név: 
Jelszó: 
Bejelentkezés
2018. január
Előző hónapHKSzCsPSzVKövetkező hónap
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
       

 

Felhívás az Év IKSZT-je elismerés odaítélésére

2014. november 21., péntek    Tartalom nyomtatása
A Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) felhívást tesz közzé az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér (IKSZT) címbirtokos szervezetek részére az „Év IKSZT-je” elismerés odaítélése érdekében.
Az IKSZT-k kialakítását szolgáló Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (EMVA) támogatás segítségével 2014. év végére több mint 450 kistelepülésen létesültek korszerű, digitális infrastruktúrával felszerelt közösségi terek, amelyekben a címbirtokos szervezetek - az IKSZT munkatársak közreműködésével, a NAKVI által nyújtott szakmai módszertani segítséggel –valósítják meg a helyi közösséget megszólító programokat, melyek révén a vidéki települések életminőséget javító szolgáltatásai is közelebb kerültek az ott élő lakossághoz.

A felhívásra azon IKSZT címbirtokos szervezetek pályázatait várjuk, melyek esetében az IKSZT - a kötelezően vállalt feladatok ellátása mellett – olyan tevékenységeket is felvállal, melyek révén a program céljait leginkább megvalósítva járulnak hozzá a vidék népességmegtartó erejének növeléséhez, a sokszínű, erős helyi közösség kialakításához és megújításához, valamint a mintaértékű szemléletformálás és tudásátadás megteremtéséhez.

Jelen felhívás célja közzétételének célja, hogy „jó gyakorlatként” összegyűjthessük és bemutathassuk mindazon szervezetek tevékenységét, amelyek:
- kötelező és vállalt szolgáltatásaikat példaértékűként biztosítják a helyi/térségi közösség számára;
- saját szakmai megítélésük szerint a működő IKSZT-k között a lehető legtöbbet tettek a településük / (kis)térségük közösségi fejlődéséért, az együttműködési kultúrájának elterjesztéséért;
- a támogatási jogcímet létrehozó 112/2009. (VIII.29.) FVM rendeletben megfogalmazott célok sikeres megvalósítása érdekében további innovatív szolgáltatásokat, mintaértékű kezdeményezéseket valósítanak meg, és
- a megvalósított szolgáltatás fenntarthatósága/adaptálhatósága/egyedisége mintaadó lehet más Integrált Közösségi és Szolgáltató Tereket működtető címbirtokos számára.

A felhívásra kizárólag azon IKSZT címbirtokos szervezetek jelentkezését várjuk, melyek esetében az IKSZT legalább egy teljes beszámolási időszak alatt működve fejtette ki tevékenységét, azaz 2014. július 1. előtt kezdte meg működését.

A felhívásra való jelentkezést elektronikus úton az alábbi elérési útvonalon lehetséges kitölteni és benyújtani:

Elektronikus űrlap elérése

Az elektronikus benyújtási határideje: 2014. december 1., 23:59

A pályaművek elbírálásának határideje és az eredményhirdetés időpontja: 2014. december 5.

Az elismerést elnyert szervezet képviselője 2014. december 9-én, a Vajdahunyadvárban megrendezésre kerülő IV. Vidékfejlesztők Napján veheti át – ünnepélyes keretek között – az „Év IKSZT-je” elismerést.