2017. december 14., csütörtök      Köszöntjük a Szilárdákat!
Keres Akadálymentes verzió
Felhasználói név: 
Jelszó: 
Bejelentkezés
2017. december
Előző hónapHKSzCsPSzVKövetkező hónap
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       

 

Fejlesztési szinergiák az utolsóként átadott IKSZT-ben

2017. június 15., csütörtök    Tartalom nyomtatása
2017. június 12-én ünnepélyesen átadták a Jóléti Szolgálat Közalapítvány Hegyszentmárton IKSZT címbirtokos szervezet megújult külsejű és tartalmú könyvtárát.
2015. decemberében utolsóként átadott IKSZT-ként nyitotta meg kapuit a Jóléti Szolgálat Közalapítvány Hegyszentmárton címbirtokos szervezetének közösségi tere. A Biztos Kezdet Gyerekháznak is helyet adó épület 2017-ben - közös szakmai összefogás révén- újabb közművelődési feladatként modern könyvtári fejlesztéssel is bővült.

A korszerű szakmai és módszertani szolgáltatóhely kialakítását a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) könyvtári kollégiuma is támogatta. Ramháb Mária az Informatikai és Könyvtári Szövetség (IKSZ) elnöke, a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár igazgatója is segítette az átalakítási munkálatokat, amelynek eredményeként az IKSZT könyvtára minden helyi igényt kielégítő információs ponttá és közösségi térré is vált.

A szolgáltatásaiban és felszereltségében is teljesen megújult közösségi teret Nagy Csaba, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke adta át jelképesen a helyiek részére. Az eseményen jelen volt Göndöcz András, a megye főjegyzője is.

Ramháb Mária, az IKSZ elnöke köszöntőjében kiemelte, hogy az NKA támogatásoknak köszönhetően, a fejlesztések megvalósításával egyre több kisebb településen is igénybe vehetik a helyeik mindazon szolgáltatásokat, amelyek a nagyvárosok könyvtáraiban elérhetőek.

Jakab Gézáné Hegyszentmárton polgármestere megnyitó beszédében bemutatta hogyan újult meg az épület felszereltsége, mennyire megváltozott körülmények között várják a könyvtár látogatóit. Külön is fontosnak tartotta megemlíteni, hogy a fejlesztés megvalósításához a Nemzeti Kulturális Alap támogatása és a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár szakembereinek segítségnyújtása mellett a helyi képviselő-testület, a Baranya Megyei Közgyűlés valamint a pécsi székhelyű Csorba Győző Megyei Könyvtár is szakmai támogatást nyújtott.Miszler Tamás, a Csorba Győző Könyvtár igazgatója köszönetét fejezte ki a támogató együttműködésekért, külön kiemelve, hogy ennek során nagyon sokat tanultak a Bács-kiskun megyei kollégáktól ami alapján a továbbiakban is segíteni szeretnék a hegyszentmártoni könyvtárat.Eperjesi Tamás, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. igazgatója beszédében köszönetet mondott Ramháb Máriának, az IKSZ elnökeként a vidékfejlesztési intézkedéssel létrejött IKSZT-k hálózatának jelentős szakmai támogatásáért. Hangsúlyozta, hogy az ország minden IKSZT-jében kiemelt ismeretátadó,- tudásközvetítő szerepe van a könyvtáraknak, amivel - Kemény Bertalan gondolatait idézve - a vidék népességmegtartó képesség mellett hozzájárulnak „a képességmegtartó helyi népesség” erősítéséhez és megőrzéséhez.


A megnyitó köszöntőinek elhangzása után a helyiek műsorával, a gyermekeknek szóló különleges meglepetésekkel folytatódott a program, majd a település „apraja és nagyja” a generációkon átívelő együttműködés helyi hídjaként birtokba vehette a megújult többfunkciós könyvtárat.
Forrás: Herman Ottó Intézet