2017. december 14., csütörtök      Köszöntjük a Szilárdákat!
Keres Akadálymentes verzió
Felhasználói név: 
Jelszó: 
Bejelentkezés
2017. december
Előző hónapHKSzCsPSzVKövetkező hónap
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       

 

"Az év tájértéke 2016" - Közönségszavazás indul!

2016. július 04., hétfő    Tartalom nyomtatása
A Herman Ottó Intézet idén első alkalommal hirdette meg "Az év tájértéke" cím elnyerésére szóló felhívását. Az értékelés második körében a kiválasztott pályázatokat közönségszavazatra bocsátjuk. A szavazás határideje: 2016. július 6.
A májusban meghirdetett felhívás célja, hogy a helyi közösségek minél jobban megismerjék saját értékeiket, valamint más települések adottságait is, ezáltal pedig hazánk sokszínű és változatos táji értékeit. A beérkezett 27 színvonalas pályamű értékelését elsőként egy független szakmai zsűri végezte el. Szavazataik alapján az öt legszínvonalasabbnak ítélt pályamű a következő (értékelésük sorrendjétől függetlenül):

Abasár Község Önkormányzata - Kőtenger
Cák Község Önkormányzata - Cáki Műemléki Pincesor
Cserhát Natúrpark Közhasznú Alapítvány - Zsunyi-patak a Hármas-forrással
Göőz Pál Könyvtár és Művelődési Ház - Vadnai Vízimalom
Gyermely Község Önkormányzata - Gyermelyi forrás - ivókút


Az értékelés második körében a kiválasztott öt pályázatot ezúton közönségszavazatra bocsátjuk. Kérünk minden kedves érdeklődőt, hogy felelősségteljes szavazatával járuljon hozzá a végeredmény kialakításához.

Szavazatánál kérjük, vegye figyelembe, hogy az egyes bemutatott tájértékeknél első sorban nem a szépség számít. A szavazás során azt is célszerű mérlegelni, hogy adott helyi közösség saját erejéhez és lehetőségeihez képest milyen mértékű erőfeszítést tesz az adott tájérték megőrzéséért.

A pályázók bemutatkozó anyaga ide kattintva érhető el.

A pályaművek körültekintő megismerését követően, szavazni itt lehet.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy minden szavazó csak egy pályázó közösségre, és csak egyszer adhatja le szavazatát legkésőbb 2016. július 6. (szerda) 12:00 óráig.

A felhívás alapján, a legtöbb pontszámot elért közösség számára, tájértékeik szélesebb körben történő megismertetése érdekében, a Herman Ottó Intézet filmet forgat, továbbá a helyi közösséggel együttműködésben tájérték-felmérési programot indít el. Az első három legtöbb pontszámot elért tájértéket jelölő közösség jutalma ezen felül egy-egy értékes ajándékcsomag.

Köszönjük, hogy szavazatával segíti munkánkat!

Forrás: Herman Ottó Intézet