2017. december 14., csütörtök      Köszöntjük a Szilárdákat!
Keres Akadálymentes verzió
Felhasználói név: 
Jelszó: 
Bejelentkezés
2017. december
Előző hónapHKSzCsPSzVKövetkező hónap
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       

 

19. alkalommal lehet pályázni a legrangosabb védjegy használatára, a Magyar Termék Nagydíjra

2016. március 25., péntek    Tartalom nyomtatása
19. alkalommal hirdették meg a Magyar Termék Nagydíj Pályázatot, amely hazánk legrangosabb minősítő rendszere. Olyan gazdasági társaságok, szervezetek jelentkezhetnek áruikkal és szolgáltatásaikkal, amelyek elkötelezettek a magas minőség, az innováció, a fogyasztóközpontúság, az érték iránt.
A meghirdetett 38 pályázati főcsoport érinti többek között a vendéglátást, az építő- és élelmiszeripart, szabadidős tevékenységeket, az orvostechnikai- és kozmetikai szegmens, vagy akár a bútor- és ruházati termékek gyártását. Március 17-én, az Orfeum, a pesti mulatóban tartott ünnepélyes sajtótájékoztatón a Magyar Termék Nagydíj Pályázat Kiírói Tanácsa, vagyis az INDUSTORG-VÉDJEGYIRODA Minőségügyi Kft., a HIPAVILON Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, a Poli-Farbe Vegyipari Kft., a ProfessionCert Mérnöki Szolgáltató Kft. és a TERC Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 19. alkalommal hirdette meg a Magyar Termék Nagydíj pályázatot. A legrangosabb hazai minősítő védjegyre olyan gazdasági társaságok, szervezetek jelentkezhetnek, amelyek tevékenységük során bizonyíthatóan elkötelezettek a minőség iránt.

A Magyar Termék Nagydíj mára a gazdaság emblémájává vált, amely megtestesíti és kifejezi Magyarország elkötelezettségét a tanúsított minőség iránt. Azzal a nem titkolt szándékkal hirdetik meg évről évre, hogy tudatosítsák, az árral szemben sokkal fontosabb az ellenőrzött minőség, az ugyanis biztonságot, egészséget, tartósságot jelent, megvásárlásuk pedig akár megtakarítással is járhat. A folyamatos pályázói érdeklődés és egyre nagyobb számú jelentkezés is jelzi, hogy a hazai vállalkozásoknak szükségük van olyan objektív mércére, amely tanúsítja elhelyezkedésüket a gazdaság szereplői között.

A Magyar Termék Nagydíj pályázati rendszer a Kiírói Tanács jóvoltából, a Közbeszerzési Hatóság, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szakmai támogatásával valósul meg. A Pályázati Rendszer eseményeinek fővédnöke: Dr. Latorcai János úr, a Magyar Országgyűlés alelnöke.

"Az elmúlt években elismerésben részesült pályázók közül sokaknak nem csak a hazai, hanem a nemzetközi piacokat is sikerült meghódítaniuk, hiszen a Magyar Termék Nagydíj Védjegye hathatós segítséget jelentett a minőségi magyar áruk exportja során. Különösen azért, mert tőlünk nyugatabbra egyre meghatározóbbá válik, hogy a vállalkozások valamilyen tanúsító védjeggyel kívánják igazolni termékük, vagy szolgáltatásuk kiválóságát " - fogalmazott köszöntőjében Dr. Latorcai János.

A Kiíró Tanács tagjai felszólalásaikban egyetértettek abban, hogy a magyar vállalkozásokban számos kiaknázatlan lehetőség rejlik, ugyanakkor megéri mindennél többre tartani a minőséget és figyelembe venni a fogyasztók érdekeit. A sajtótájékoztatón beszédet mondott Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke, aki a magyar-magyar kapcsolatokról és a határon túli vállalkozások térnyeréséről beszélt, illetve bemutatkozott a többszörös nagydíjas Funkció Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Darnó-Hús márkanéven forgalmazott termékei közkedveltek a magyar fogyasztók körében.

Az idén 38 főcsoportban írták ki a pályázatot, amelyek érintik többek között az élelmiszeripart, az építőipart, a szabadidő kulturált eltöltését, a bútorgyártást, a ruházati cikkek előállítását. A pályázaton részt vehet Magyarországon, illetve a Kárpát-medencében gyártott, forgalmazott termék, vagy termékcsalád, illetve a hozzá kapcsolódó szolgáltatás, vagy önálló szolgáltatás. Jelentkezni 2016. május 20-áig lehet, a díjazottak egy évig díjmentesen viselhetik a Magyar Termék Nagydíj tanúsító védjegyet nyertes termékeiken, szolgáltatásaikon. Az ünnepélyes eredményhirdetésre 2016. szeptember elején a Parlament Felsőházi termében kerül sor. A teljes pályázati felhívás és eljárásrend a http://www.termeknagydij.hu honlapon található meg.

További információk:
Kiss Zsuzsanna
Toscana Media
Telefon: 0620/911-49-51

A pályázattal kapcsolatos dokumentumok IDE kattintva érhetőek el.

Forrás: termeknagydij.hu